INFORMATIE


Padmé

Padmé betekent: in de lotus.

De lotus is, evenals de roos, symbool voor het hart.

De lotus is de kroon op het werk van de lelieplant, die zich vanuit de modderige diepte dwars door het donkere water heen een weg baant naar het licht, de zon.

Wat deze weg is kun je alleen zien met het hart.


Luister naar de vrouw in jou!

Dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Zelfs in de grootste macho schuilt iets vrouwelijks. Gelukkig wel. Het is een kwestie van goed luisteren naar dat ene stemmetje en er iets mee doen. Het is hoog tijd dat we onze zachte kanten waarderen, respecteren en in het dagelijks leven gebruiken. De wereld is al hard en kil genoeg.

Ik denk hierbij aan: hartelijkheid en bezieling, passie en compassie, liefde, aandacht, contact, kwetsbaarheid, openheid, zachtheid en begrip. Tijd voor elkaar en elkaars verhaal. Tijd voor het vrouwelijke in ons.


Mantra’s van Henry Marshall

Een mantra is een verzameling van geïnspireerde klanken.

Gate Gate, de mantra voor verlichting en vrede.

Gate Gate, paragate, parasamgate, bodhi swaaha, ver weg, daar voorbij, voorbij de verste kusten, verlichting, ik bied dit aan.

Dit is de grote mantra van het Boeddhisme. De mantra leidt ons voorbij de misleidende

waarneming van het Zelf als iets dat apart staat en helpt ons te beseffen dat we volmaakt zijn, verbonden met alle leven en dat we thuis zijn in het universum.

De boodschap van deze mantra is dat oneindigheid hier en nu is.

Neem het volgende verhaal: een boot met Boeddhistische monniken zonk midden op zee. Een groep overlevenden, op één gepakt in een reddingssloep, besloot in plaats van te wachten op de dood, te gaan roeien en samen Gate Gate te zingen. Op een zeker ogenblik waren ze helemaal in de mantra zonder te denken aan wat zou kunnen gebeuren. Met een haal aan de riemen kwamen zij op wonderlijke wijze van de koude, eenzame zee in het warmvoelende hart van de Boeddha. In iemands hart gesloten worden ,lijkt dat niet een beetje op gered worden?